به وب سایت پاکزادیان خوش آمدید                              welcome  to pakzadian.com                                   نقل مطلب با ذکر منابع آزاد است                             جواب ایمیل را در منوی دیدگاه بخوانید         

امروز جمعه 10 فروردين 1403 , Friday 29 March 2024

             

      یوسف گم گشته باز آید به کنعان غم مخور 

کلبه احزان شود روزی گلستان غم مخور         

      چرخ گردون گر دو روزی بر مراد ما نگشت 

دائما یکسان نباشد حال دوران غم مخور         

 

  

      

           هیچ زخمی در آدمی نیست که با گذشت زمان التیام پیدا نکند         

 

 

  

             شکست خوردن مهم نیست  مهم دوباره شروع کردن است

 

 

  

   

                      جهان بشریت به تلاش بها میدهد  نه به بهانه 

 

 

 

  

         در ذهن نیافرینمت می میرم

  از شاخه اگر نچینمت می میرم       

        ای عادت چشم های بی حوصله ام  

یک روز اگر نبینمت می میرم        

 

 

           آفت خلاقیت عذر تراشی ست ،

                                  برای موفق شدن هزار راه نرفته وجود دارد .

 

 

  

       برای حل مشکلات و گرفتاریها یک راه اساسی بیشتر نداریم :

                              دانائی مان را بیشتر کنیم تا به توانائی برسیم 

 

 

 

       دست از طلب ندارم تا کام من بر آید

یا تن رسد به جانان یا جان ز تن بر آید        

 

 

    

 

 

ایده و فکر ، برنامه ریزی و سازماندهی ، تلاش و کوشش ، استقامت و پایداری 4 عامل موفقیت اند .

 

 

 

 

                                   بحران یعنی فرصتی تازه 

 

 

 

 

          در برخورد با محیط تازه به خود فرصت دهیم ،

                                                   زمان به ما کمک خواهد کرد . 

 

 

 

         رسید مژده که ایام غم نخواهد ماند

چنان نمانده است و چنین هم نخواهد ماند    

 

 

 

                    در مشورت همه را به همکاری دعوت می کنیم .

 

 

 

     سینه از آتش دل در غم جانانه بسوخت

آتشی بود در این خانه که کاشانه بسوخت  

      تنم  از  واسطه  دوری  دلبر  بگداخت

جانم  از  آتش مهر رخ جانانه بسوخت  

 

   

 

                          دور اندیشی آری ،   دیر اندیشی نه ! 

 

      

 

 

« مردان جوان برای اختراع مناسب ترند تا برای داوری ،

 برای اجرا مناسب ترند تا برای مشورت ،

برای پروژه های نو مناسب ترند تا امور روزمره »

                                                                     فرانسیس بیکن     

   

 

 

      بیقرار توام و  در دل تنگم گله هاست

آه بی تاب شدن عادت کم حوصله هاست         

      مثل عکس رخ مهتاب که افتاده در آب

در دلم هستی و بین من و تو فاصله هاست        

      بی تو هر لحضه مرا بیم فرو ریختن است

  مثل شهری که به روی گسل زلزله هاست        

   

        

 

 

                         زندگی سخت است ، و من از آن سخت تر  

    

 

 

 

               لیاقت الماس شدن را داریم از فشارهای سخت نهراسیم

 

 

 

 

 

                    سه کلمه را بهتر است بیاد داشته باشیم :

                                    خندیدن ، بخشیدن ، فراموش کردن .

  

                

 

 

 

          لایق تندیس شدن هستیم ، طاقت تیشه پیکرتراش را هم داریم      

 

 

 

 

 

                   غصه خوردن بر نداشته ها هدر دادن داشته هاست    

     




بازديد امروز : ۸۲۶ مرتبه
بازديد کل : ۷,۳۹۵,۳۲۲ مرتبه

ارسال شده در ۱۳ / ۶ / ۱۳۹۰ در ساعت ۱۹ و ۳۰ دقيقه

 

فوبیا Phobia   :
ترس از آب ، ترس از تاریکی ، ترس از صدا ، ترس از چاله ، ترس از اماکن عمومی ، ترس از فضای بسته ، ترس از آسانسور ، ترس از خون ، ترس از جمع ، ترس از قطار ، ترس از هواپیما ، ترس از فروشگاهها ، ترس از ازدهام ، همه ترسهائی هستند که از آن به عنوان فوبی یا ترس مرضی یاد می کنیم .
تعریف فوبیا : فوبی را می توان ترس مرضی شمرد . بعضی از روانشناسان از آن بعنوان ترس وسواسی یاد کردند ، فوبی در واقع ترس شدید و مستمر و نامناسب از اشیاء و یا موقعیتهاست.  فوبی ترس شدیدی است که دلیل منطقی ندارد. شخص از غیر منطقی بودن ترس در مقابل خطر واقعی شیء ، یا موقعیت ، یا عمل آگاه می باشد. ترس فرد تناسبی با موقعیت ندارد ، قابل توجیه نیست ، از کنترل ارادی خارج است ، و گرایش به پرهیز از موقعیت یا محرک ترس آور را ایجاد می کند ، بسیاری از بیماران اشتغال خاطری با احتمال مواجهه با موقعیت یا شیء ترس آور دارند ، و در نتیجه از این دل نگرانی رنج می برند.
اگورافوبیا Agoraphobia یک نوع نوروز فوبیک است که با چندین فوبی من جمله ترس از فضاهای باز ، ازدهام ، مسافرت همراه با ترس ، و احساس مسخ شخصیت ، و سایر علایم روانی دیده می شود.
علایم بالینی فوبی : اضطراب شدید ، طپش قلب ، تعریق ، لرزش ، حالت تهوع ، استفراغ ، سرگیجه ، گاهی غش ، خستگی عمیق ، بیماران فوبیک معمولا علاوه بر ترس علایم نوروتیک دیگری نیز دارند مانند سردرد ، درد پشت و شانه ، ناراحتی های گوارشی ، درد معده ، فکرهای وسواسی ، احساس حقارت ،
انواع فوبیا : فوبی را از نظر شدت ، طول مدت اختلال ، غیر طبیعی بودن ، ایجاد ناتوانی و میزان آن، اشیاء یا موقعیتهای ایجاد کننده ، تقسیم بندی های گوناگونی نموده اند . فوبی می تواند واحد یا متعدد باشد که در فوبی واحد ناتوانی فرد خفیف تر است.
ترس از مکانهای باز : شایعترین نوع ترس مرضی است ، خانم ها بیشتر دچار می شوند ، سن شروع معمولا 12 تا 35 سالگی است ، افسردگی نیز همراه آن دیده می شود.
ترس از اجتماع  Social phobia : در خانم ها شایعتر است ،  این بیماران ترس از فعالیتهای اجتماعی دارند ، ترس از صحبت کردن ، خوردن ، آشامیدن ، نوشتن و خواندن در حضور جمع .
ترس از حیوانات : نسبت به دونوع قبلی شیوع کمتری دارد ، اکثر مبتلایان خانم ها هستند ، ترس از موش ، ترس از سوسک ، ترس از قورباقه ، و ..
ترس از آب ، ترس از تاریکی ، ترس از صدا ، ترس از چاله ، ترس از اماکن عمومی ، ترس از فضای بسته ، ترس از آسانسور ، ترس از خون ، ترس از جمع ، ترس از قطار ، ترس از هواپیما ، ترس از فروشگاهها ، ترس از ازدهام ، ترس از بیماری ، ترس از رعد و برق ، ترس از ارتفاع ،  ترس از باد ، ترس از امتحان ، و غیره را نیز می توان بعنوان فوبی ذکر کرد.
پش آگهی : اختلالات فوبیک در تمام انواع خود تمایل به مزمن شدن دارند ، نسبت به درمان بسیار مقاومند ، و بهبود خود بخود ندرتا مشاهده می شود .
عوارض بیماری ناتوانیهای اجتماعی ، تحصیلی ، شغلی ، و گاهی زناشوئی را می توان ذکر کرد ، آگورا فوبیا منجر به ناتوانی شدید ، و گاهی خانه نشینی دائم می گردد.
بعضی از رفتارهای اجتماعی نیز خود تظاهری از فوبیک است بچه ای که از تزریق ترسیده تزریقاتی می شود ، فردی که از زخمی شدن و جراحت می ترسد ، یا از زخمی کردن دیگران می ترسد ممکن است جراح گردد ، گاهی عشق به ورزشهای خطرناک تظاهری از رفتار فوبیک است ،
شروع و اپیدمیولوژی : فوبی معمولا در نوجوانی و اوایل جوانی و بطور ناگهانی و با حملات اضطراب شدید در مواجهه با شیء یا موقعیت شروع می شود ، شیوع آن حدودا یک درصد جمعیت است ، در خانمها 70 درصد و آقایان 30 درصد است ، کمتر از حدود 10 درصد بیماران دنبال معالجه می روند ،
علل بیماری : واکنش فوبیک ممکن است از یک ترس ساده در کودک سرچشمه گرفته باشد و در اثر تشابه و همانندی تولید شده باشد مثلا نوزادی را که والدین یا اطرافیان بالا و پائین می اندازند و باش بازی می کنند ممکن است در نوجوانی دچار ترس از ارتفاع گردد ، یا کودکی را که پدر به اصرار سعی دارد وارد آب کند و شنا بهش یاد دهد ممکن است فرد را دچار ترس از آب کند ، ممکن است سرچشمه ترس یک حادثه فراموش شده باشد ، ممکن است ترس از احساس گناه  فرد نشات گرفته باشد ، ممکن است ترس جابجائی یک تشویش باشد ، گاهی ترس از وسوسه های جنسی یا تجاوزکارانه و تبدیل آن ایجاد شده باشد ، ممکن است ترس از احساس گناه و تنبیه خود حاصل شده باشد ، یک تجربه ترس آور در گذشته ممکن است اساس ترس فعلی شخص باشد. معمولا در فوبی علت ترس سرکوب شده و پیدا کردن آن دشوار است. از دید روانکاوی اضطراب اخته شدن ، جدائی ، و پرخاشگری در دوره های مختلف رشد می تواند بوسیله مکانیزم جابجائی به فوبی منجر شود.
درمان  : تقریبا تمام روانشناسان از مکاتب مختلف عقیده دارند که بیمار فوبیک را باید با وضعیت فوبیک مواجه نمود. البته بعضی به روش درمانی حساسیت زدائی تدریجی و بعضی ها به روش غرقه سازی اعتقاد دارند . فرار از موقعیت وضع را مشکل تر می کند ، فرانکل در زمینه درمان ترس معتقد بود اجتناب از نگرانی خود موجب افزایش نگرانی می شود.
رواندرمانی : هدف رواندرمانی شفا بخشیدن بیماری یا تخفیف آن است ، رواندرمانگر به منظور زدودن یا تخفیف علایم موجود و جنبه های مختل رفتار ، و به عقب انداختن بروز و پیشرفت علایم و ناتوانی ، ارتقاء بخشیدن به رشد جنبه های مثبت شخصیت ، ، تقویت اعتماد بنفس و عزت نفس بیمار با وی رابطه برقرار می کند.
رفتار درمانی : رفتار درمانی یعنی کاربرد منظم اصول یادگیری برای تحلیل و درمان اختلالات رفتاری . رفتاردرمانگر معتقد است که رفتار نوروتیک و سایر انواع اختلالها عموما یاد گرفته شده بنابراین تابع قوانین یادگیری است و از این طریق می توان آن را از بین برد، پاولف نخستین فردی بود که ثابت کرد تعارض روانی را میتوان در حیوان آزمایشگاهی ایجاد کرد ، و این تعارض بی شباهت به تعارض مشهود در آدمیان نیست. در رفتار درمانی از روشهای مختلف رفع حساسیت Desensitization  ، انفجار درونی Implosion ، غرقه کردن یا درمان سیل آسا Flooding ، تقلید Modeling ، می توان استفاده کرد.
دارودرمانی : می توان در درمان فوبی همزمان با  رواندرمانی و رفتار درمانی از نرولوپتیک ها با دوز کم ، بنزودیازپینها مثل اکسازپام و آرامبخش های دیگر نیز استفاده نمود.
 
پاكزاديان
روانشناس باليني
 

Abas
سلام من حدود 7 ساله دچار فوبيا و پانيك هستم .. هي بهتر ميشم يهو بد ميشم دوباره خوب ميشم نميدونم چطور بايد اين لامصبو ريشه كن كنم -- خسته شدم بخدا- ديگه اصلا زندگي هيچ طعمي برام نداره -- هر دكتري هم بگي رفتم از قلب و مغز و الرژي بگير تا روان پزشك و روان شناس
دوستايي كه تمايل دارن تو كانال تلگرام منو كمك كنن تا شايد از من دل كند
9377716159
ارسال شده در ۳۰ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۴ و ۳۸ دقیقه
پوریا
منم این حالت هارو دارم و واقعا مشکل و بیماری بدیه نه میتونی به کسی بگی چون واقعا مثل یه ضعف بزرگ هستش جز خانواده من کسی نمی دونه و اینکه میگن باهاش روبه رو بشید واقعا سخته چون زود فشار افت میکنه و بیهوش میشی مثل ذبح کردن ، شکستگی سر ، بخیه ، ازمایش خون و ... اینا واقعا ضعف هستن با دیدن فیلم هم درست نمیشه فیلم رو من تاثیر نداره ولی کافیه جلو چشت واقعیت باشه زود تاثیر داره ، این بیماری کل اینده ی منو خراب کرده چون من نمیتونم با این مشکلات هیچ وقت همسر خوب و کاملی باشم پس نمیتونم ازدواج کنک و نمیتونم به دور بریام درباره علت تصمیمم و ضعفام توضیح بدم که من نمیتونم واقعا بیماریه خیلی سخته فوبیا
ارسال شده در ۴ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۵ و ۵۹ دقیقه
ناصری
سلام خسته نباشید
من این علائم رو دارم ولی نمیتونم به خانوادم بگم نمیخوام کسی بهم بگه مشکل داری اصلا دوست ندارم باور کنم که این 1 بیماریه خیلی فکرم درگیره خیلی اذیت میشم
باید چکار کنم؟
ارسال شده در ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۶ و ۰۷ دقیقه
حسن صالحی
با عرض سلام تشکر و سپاس از توضیح کامل تان جناب دکتر .
ارسال شده در ۱۹ آبان ۱۳۹۳ ساعت ۱۶ و ۲۶ دقیقه
سعید
هر کس که فوبیا داره رنج زیادی میکشه خیلی سخته / شخصیت هراسی هم بیماریه سختیه / خدایا دنیارو پر از آرامش کن. امین
ارسال شده در ۱۶ خرداد ۱۳۹۳ ساعت ۲۲ و ۴۷ دقیقه
محسن آتشکار
سلام جناب دکتر خدا قوت به عرض برسانم بنده دو درگیر شدید فوبیا بودم به شکلی که دو ماه شبها تا صبح در خیابان می خوابیدم نزدیک دومیلیون بابت آزمایشهای متعدد و معاینات بیهوده هزینه نمودم همه پوچ اما خدا توفیقی داد و به روشی عجیب خودم را مداوا نمودم هم اکنون برای ارائه به بیماران دیگر به اطلاعات علمی بیشتری نیاز دارم
ارسال شده در ۲۵ دي ۱۳۹۲ ساعت ۱۷ و ۳۰ دقیقه
صبا آزاد
با سلام
من مدت زیادی بود که درگیر فوبیا بودم..... بله دقیقا این مواردی که ذکر فرمودین در من صدق می کرد و من سالها رنج بردم بدون دانستن علت رنج کشیدنهای روحیم.....
ارسال شده در ۲۴ آبان ۱۳۹۲ ساعت ۱۸ و ۰۳ دقیقه
عباس
سلام.مقالتون خیلی خوب و مفید بود و کلی استفاده کردم.با امید توفیق روزافزون برای شما
ارسال شده در ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۲ ساعت ۸ و ۴۶ دقیقه
مهنوش تیموری
جناب پاکزادیان
از مقاله شما در مورد فوبیک لذت بردم چرا که به طور کامل آن را شرح داده و روش های درمان آن را نیز نام برده بودید.و البته مهم تر اینکه لذت بردم که بالاخره توانستم یک مقاله عالی و معتبر پیدا کنم.
ممنون از شما
ارسال شده در ۲ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱ و ۰۵ دقیقه


صفحه ي اصلي || ايميل