به وب سایت پاکزادیان خوش آمدید                              welcome  to pakzadian.com                                   نقل مطلب با ذکر منابع آزاد است                             جواب ایمیل را در منوی دیدگاه بخوانید         

امروز شنبه 24 شهريور 1403 , Saturday 14 September 2024

             

      یوسف گم گشته باز آید به کنعان غم مخور 

کلبه احزان شود روزی گلستان غم مخور         

      چرخ گردون گر دو روزی بر مراد ما نگشت 

دائما یکسان نباشد حال دوران غم مخور         

 

  

      

           هیچ زخمی در آدمی نیست که با گذشت زمان التیام پیدا نکند         

 

 

  

             شکست خوردن مهم نیست  مهم دوباره شروع کردن است

 

 

  

   

                      جهان بشریت به تلاش بها میدهد  نه به بهانه 

 

 

 

  

         در ذهن نیافرینمت می میرم

  از شاخه اگر نچینمت می میرم       

        ای عادت چشم های بی حوصله ام  

یک روز اگر نبینمت می میرم        

 

 

           آفت خلاقیت عذر تراشی ست ،

                                  برای موفق شدن هزار راه نرفته وجود دارد .

 

 

  

       برای حل مشکلات و گرفتاریها یک راه اساسی بیشتر نداریم :

                              دانائی مان را بیشتر کنیم تا به توانائی برسیم 

 

 

 

       دست از طلب ندارم تا کام من بر آید

یا تن رسد به جانان یا جان ز تن بر آید        

 

 

    

 

 

ایده و فکر ، برنامه ریزی و سازماندهی ، تلاش و کوشش ، استقامت و پایداری 4 عامل موفقیت اند .

 

 

 

 

                                   بحران یعنی فرصتی تازه 

 

 

 

 

          در برخورد با محیط تازه به خود فرصت دهیم ،

                                                   زمان به ما کمک خواهد کرد . 

 

 

 

         رسید مژده که ایام غم نخواهد ماند

چنان نمانده است و چنین هم نخواهد ماند    

 

 

 

                    در مشورت همه را به همکاری دعوت می کنیم .

 

 

 

     سینه از آتش دل در غم جانانه بسوخت

آتشی بود در این خانه که کاشانه بسوخت  

      تنم  از  واسطه  دوری  دلبر  بگداخت

جانم  از  آتش مهر رخ جانانه بسوخت  

 

   

 

                          دور اندیشی آری ،   دیر اندیشی نه ! 

 

      

 

 

« مردان جوان برای اختراع مناسب ترند تا برای داوری ،

 برای اجرا مناسب ترند تا برای مشورت ،

برای پروژه های نو مناسب ترند تا امور روزمره »

                                                                     فرانسیس بیکن     

   

 

 

      بیقرار توام و  در دل تنگم گله هاست

آه بی تاب شدن عادت کم حوصله هاست         

      مثل عکس رخ مهتاب که افتاده در آب

در دلم هستی و بین من و تو فاصله هاست        

      بی تو هر لحضه مرا بیم فرو ریختن است

  مثل شهری که به روی گسل زلزله هاست        

   

        

 

 

                         زندگی سخت است ، و من از آن سخت تر  

    

 

 

 

               لیاقت الماس شدن را داریم از فشارهای سخت نهراسیم

 

 

 

 

 

                    سه کلمه را بهتر است بیاد داشته باشیم :

                                    خندیدن ، بخشیدن ، فراموش کردن .

  

                

 

 

 

          لایق تندیس شدن هستیم ، طاقت تیشه پیکرتراش را هم داریم      

 

 

 

 

 

                   غصه خوردن بر نداشته ها هدر دادن داشته هاست    

     




بازديد امروز : ۵۵۰ مرتبه
بازديد کل : ۷,۴۹۴,۹۹۸ مرتبه

ارسال شده در ۱۵ / ۳ / ۱۳۹۱ در ساعت ۱۵ و ۲۸ دقيقه

  

اختلال شخصیت پارانوئید Paranoid Personality Disorder :


اول شخصیت را تعریف کنیم : شخصیت در روانشناسی به این معناست که مجموعه صفات و خصوصیات جسمانی و روانی فرد ( اعم از قد ، وزن ، چاقی ، لاغری ، زشتی ، زیبائی ، رنگ پوست ، رنگ مو ، چهره ، هوش ، وضعیت روحی ، درون گرائی ، برون گرائی ، میزان اعتماد بنفس ، سرعت واکنش فرد ، ظرفیت حافظه ، میزان شناخت و ... ) در ارتباط با هم در یک وضعیت گشتالتی موجب رفتار خاص فرد شده و فرد را از سایرین متمایز و ممتاز می سازد این را شخصیت می نامیم. و باید عرض کنم که این ویژگی های شخصیتی فرد بعد از بلوغ تقریبا ثابت و پایدارند. پس از دیدگاه روانشناسی فرد فاقد شخصیت و بی شخصیت نداریم. 

 و اما سلامتی را اینطور تعریف می کنیم : سلامتی برمی گردد به تعادل ، و تعادل برمی گردد به طبیعت انسان ، آنچه در اکثریت بوده گرفتند و گفتند جزو طبیعت انسان است و نرم است ، پس تعادل است ، پس سلامتی است و آنچه با نرم متفاوت بوده را سلامتی ندانسته و اختلال خواندند ، و اختلال شخصیت نیز صفات ، خصوصیات ، و ویژگیهای شخصیتی پایداری است که باعث ناسازگاری فرد با محیط اطراف می گردد.

 نشریه انجمن روانشناسی بالینی و روانپزشکی امریکا ( DSM IV TM) شخصیت و اختلال شخصیت را اینطور تعریف کرده است : صفات شخصیت عبارتست از الگوهای ثابت ادراک و تفکر و ارتباط با خود و دیگران می باشد. این الگوها در طیف وسیعی از حیطه های رفتار شخصی و اجتماعی جلوه گر می شوند صفات شخصیت تنها زمانی که غیر قابل انعطاف و ناسازگارانه باشند و سبب آسیب قابل ملاحظه ای در عملکردهای اجتماعی و شغلی یا سبب بدبختی های شخصی شوند اختلال شخصیت را تشکیل می دهند.

 نیمرخ شخصیتی : اگر اختلال شخصیت بارز نباشد و ویژگیهای فرد باعث ناسازگاری چندانی با محیطش نگردد کلمه اختلال شخصیت را بکار نبرده و آنرا نیمرخ شخصیتی خاص می نامیم مثلا نیمرخ شخصیتی وسواسی یا نیمرخ شخصیتی اسکیزوئید. 

 خصوصیات مشترک انواع اختلال شخصیت : واکنش فاقد انعطاف و عاری از تطابق، ناتوانی برای کار کردن و دوست داشتن ، در واکنش به محیط اجتماعی ظاهر می گردد ، اثری که اینگونه افراد بر دیگران دارند.

 سبب شناسی اختلال شخصیت :
بطور کلی برای انواع اختلال شخصیت بعضی نوع شخصیت و همچنین اختلال شخصیت را ژنتیکی و ارثی می دانند ، بعضی اختلال شخصیت را تاثیرات محیطی تلقی می کنند و رضایتبخش نبودن محیط خانواده را دخیل می دانند ، بعضی عوامل ساختمانی که در حین رشد موجب ضایعه در ساختمان ارگانیسم می شود را مطرح می سازند ، بعضی عوامل روانشناختی مربوط به مراحل رشد و تکامل را در اختلالات شخصیت دخیل می دانند ، بعضی طرد والدین و انواع محرومیت ها را مطرح می سازند ، بعضی اغماض بی نهایت والدین را علل اختلال شخصیت تلقی می کنند. 

 عوامل روان پویایی :
فروید اختلال شخصیت را ناشی از تاثیرات محیط اولیه می داند ( افراط و تفریط مادر در رفتار با کودک . در تغذیه کودک و نوع آن و در آموزش توالت و فشارهای اعمال شده و .... از تولد تا پنج سالگی) .

 درمان اختلالات شخصیت :
باید گفت امر تعلیم و تربیت و شکل گیری شخصیت هر فردی طی روند چندین ساله با تاثیر عوامل وراثتی و محیطی و فرهنگی تا بلوغ اتفاق می افتد و شخصیت هر فردی مثل اسکلت ساختمانی است که وقتی ساخته شد به آسانی قابل تغییر نیست حال با نقشه و برنامه ساخته شده باشد یا بی برنامه و تصادفی . و هدف درمان هم تغییر شخصیت بیمار نیست بلکه تغییر رفتار نامطلوب بیمار یا تعدیل علایم ناپسندی است که از شخصیت فرد ناشی می شود. و بهترین شکل موثر درمان نیز استفاده از انواع روشهای درمانی است ، و یا ترکیب انواع مختلف رواندرمانی. هدف درمان کمک به بیمار برای آموختن این موضوع است که اثرات شخصیت بیمار بر افراد دیگر چیست و چگونه رفتارش را به طریقه صحیح اجتماعی تغییر دهد. در دراز مدت با تغییر رفتار و تغییر در عادات بیمار می توان امید وار بود شخصیت بیمار تعدیل گردد.

 انواع اختلالات شخصیت :
اختلال شخصیت پارانوئید Paranoid Personality Disorder ، اختلال شخصیت اسکیزوئید Schizoid Personality Disorder ، اختلال شخصیت اسکیزوتایپال Schizotypal Personality Disorder ، اختلال شخصیت هیستریانیک Histrionic Personality Disorder ، اختلال شخصیت خود شیفته Narcissistic Personality Disorder ، اختلال شخصیت ضد اجتماعی Antisocial Personality Disorder ، اختلال شخصیت مرزی Borderline Personality Disorder ، اختلال شخصیت دوری گزین Avoidant Personality Disorder ، اختلال شخصیت وابسته Dependent Personality Disorder ، اختلال شخصیت وسواسی Obsessive-Compulsive Personality Disorder ، اختلال شخصیت منفعل مهاجم ، اختلال شخصیت عاطفی ، اختلال شخصیت انفجاری ، اختلال شخصیت آستنیک ، اختلال شخصیت نامششخص Personality Disorder NOS.

 اختلال شخصیت پارانوئید Paranoid Personality Disorder
فردی است شکاک و بدبین ، نسبت به علایم و اشارات دیگران حساس ، بسیار سرسخت و کینه توز ، خشک ، حسود ، بزرگ منشی دارد و خود را شخص بزرگی می پندارد ، بعلت حسادت و بدبینی دوست و رفیقی ندارد ، فکر می کند همیشه در معرض توطئه دیگران است ، نسبت به دیگران اعتماد ندارد ، اگر متاهل باشد سوء ظن مکرر نسبت به همسر ، آدم پر مشغله بنظر می آید ، همیشه در حال کاوش برای پیدا کردن سرنخ است ، ناتوانی در احساس آرامش ، فردی است جدی و عبوس.

 علایم اختلال شخصیت پارانوئید از دیدگاه D S M IV TM
A ـ عدم اعتماد و شكاكيت نافذ نسبت به ديگران ، بطوريكه انگيزه هاي آنان بد خواهانه تعبير شود ، كه در اوايل بزرگسالي شروع شده و خود را در زمينه هاي گوناگون نشان مي دهد و با چهار تا يا بيشتر از علايم زير مشخص است: 1- بدون دليل كافي ، ظن مي برد كه ديگران از او سوء استفاده مي كنند يا فريبش مي دهند. 2- بدون دليل كافي ، وفاداري و قابليت اعتماد دوستان و بستگان خود را مورد سئوال قرار مي دهد .3- در اعتماد بر ديگران مردد است چون مي ترسد از اطلاعات او بر عليه خودش استفاده شود .4- در اشارات و اتفاقات خوشخيم ، معاني تحقير آميز و تهديد كننده مي بيند .5- مدام كينه مي ورزد ، يعني تحقير و بي اعتنايي و اهانت را نمي بخشد .6- حملاتي بر رفتار و شخصيت خود برداشت مي كند كه براي ديگران روشن نيست ، در پاسخ خشمگين و حمله متقابل سريع است .7- سوء ظن مكرر ، بدون پايه ، نسبت به وفاداري به همسر يا شريك جنسي .B ـ منحصراً در جريان اسكيزوفرني ، اختلال خلقي با خصوصيات پسيكوتيك ، يا يك اختلال پسيكوتيك ديگر روي نمي دهد و ناشي از تاثير مستقيم يك اختلال طبي كلي نمي باشد . 

 در درمان اختلال شخصیت پارانوئید ضمن رعایت مسائل کلی روادرمانی بیماران اختلال شخصیت ، نکته ویژه اینکه در بیماران پارانوئید رواندرمانی انفرادی مستلزم برخورد حرفه ای و نه چندان گرم از جانب درمانگر است ، درمانگر بایستی متوجه باشد در برابر اتهامات بیمار حالت دفاعی بخود نگیرد ضمن اینکه رفتار صمیمانه و میل به صمیمیت با بیمار باعث بدبینی و شکاک شدن بیشتر بیمار می گردد.

 پاكزاديان
روانشناس باليني


mahya lotfi
باسلام
از پاسخگویی شما بسیار متشکرم .
موفق و پیروز باشید
ارسال شده در ۱۲ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۷ و ۳۲ دقیقه
ندا شعبانی
سلام و تشکر
من ترم 6 روانشناسی عمومی هستم مشکلاتی پیش اومده نمیدونم کوچیک یا بزرگ است در کل برای حل انها دچار سرگیجی وسردرگم شدمه
به مشاوره چند باری رفتم ولی نمیدونم چطوری شروع کنم یا درکل چطوری مشکلم حرف بزنم
اول اینکه چطوری اهویت خودم بشناسم ؟
دوم چطوری باید اطرافم ودیگران رو بشناسم؟
سوم شخصیت مضطرب یا قربانی بم دست داره میده
ارسال شده در ۲۲ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۹ و ۲۹ دقیقه
امير ملاحسيني
سلام
از مطالب شما استفاده کردم .خيلي خوب خوب بود.موفق و پايدار باشيد
ارسال شده در ۲۴ مهر ۱۳۹۱ ساعت ۷ و ۰۳ دقیقه


صفحه ي اصلي || ايميل