به وب سایت پاکزادیان خوش آمدید                              welcome  to pakzadian.com                                   نقل مطلب با ذکر منابع آزاد است                             جواب ایمیل را در منوی دیدگاه بخوانید         

امروز شنبه 8 ارديبهشت 1403 , Saturday 27 April 2024

             

      یوسف گم گشته باز آید به کنعان غم مخور 

کلبه احزان شود روزی گلستان غم مخور         

      چرخ گردون گر دو روزی بر مراد ما نگشت 

دائما یکسان نباشد حال دوران غم مخور         

 

  

      

           هیچ زخمی در آدمی نیست که با گذشت زمان التیام پیدا نکند         

 

 

  

             شکست خوردن مهم نیست  مهم دوباره شروع کردن است

 

 

  

   

                      جهان بشریت به تلاش بها میدهد  نه به بهانه 

 

 

 

  

         در ذهن نیافرینمت می میرم

  از شاخه اگر نچینمت می میرم       

        ای عادت چشم های بی حوصله ام  

یک روز اگر نبینمت می میرم        

 

 

           آفت خلاقیت عذر تراشی ست ،

                                  برای موفق شدن هزار راه نرفته وجود دارد .

 

 

  

       برای حل مشکلات و گرفتاریها یک راه اساسی بیشتر نداریم :

                              دانائی مان را بیشتر کنیم تا به توانائی برسیم 

 

 

 

       دست از طلب ندارم تا کام من بر آید

یا تن رسد به جانان یا جان ز تن بر آید        

 

 

    

 

 

ایده و فکر ، برنامه ریزی و سازماندهی ، تلاش و کوشش ، استقامت و پایداری 4 عامل موفقیت اند .

 

 

 

 

                                   بحران یعنی فرصتی تازه 

 

 

 

 

          در برخورد با محیط تازه به خود فرصت دهیم ،

                                                   زمان به ما کمک خواهد کرد . 

 

 

 

         رسید مژده که ایام غم نخواهد ماند

چنان نمانده است و چنین هم نخواهد ماند    

 

 

 

                    در مشورت همه را به همکاری دعوت می کنیم .

 

 

 

     سینه از آتش دل در غم جانانه بسوخت

آتشی بود در این خانه که کاشانه بسوخت  

      تنم  از  واسطه  دوری  دلبر  بگداخت

جانم  از  آتش مهر رخ جانانه بسوخت  

 

   

 

                          دور اندیشی آری ،   دیر اندیشی نه ! 

 

      

 

 

« مردان جوان برای اختراع مناسب ترند تا برای داوری ،

 برای اجرا مناسب ترند تا برای مشورت ،

برای پروژه های نو مناسب ترند تا امور روزمره »

                                                                     فرانسیس بیکن     

   

 

 

      بیقرار توام و  در دل تنگم گله هاست

آه بی تاب شدن عادت کم حوصله هاست         

      مثل عکس رخ مهتاب که افتاده در آب

در دلم هستی و بین من و تو فاصله هاست        

      بی تو هر لحضه مرا بیم فرو ریختن است

  مثل شهری که به روی گسل زلزله هاست        

   

        

 

 

                         زندگی سخت است ، و من از آن سخت تر  

    

 

 

 

               لیاقت الماس شدن را داریم از فشارهای سخت نهراسیم

 

 

 

 

 

                    سه کلمه را بهتر است بیاد داشته باشیم :

                                    خندیدن ، بخشیدن ، فراموش کردن .

  

                

 

 

 

          لایق تندیس شدن هستیم ، طاقت تیشه پیکرتراش را هم داریم      

 

 

 

 

 

                   غصه خوردن بر نداشته ها هدر دادن داشته هاست    

     




بازديد امروز : ۹۸ مرتبه
بازديد کل : ۷,۴۱۷,۰۷۳ مرتبه

ليست صفحات :  [صفحه ی اول]   ...    ۲ .::. ۳ .::. ۴ .::. ۵ .::. ۶ .::. ۷ .::. ۸ 
ارسال شده در ۱۳ / ۴ / ۱۳۸۸ در ساعت ۱۰ و ۱۴ دقيقه

 

        راهكارهاي بالا بردن روحيه و بهبود روابط
1-      لبخند زدن : لبخند زدن چراغ سبز رابطه باز است ،بر خلاف ترش روئي كه شهامت برقراري رابطه را از فرد مي گيرد ، با لبخند زدن به فرد اجازه مي دهيم با ما رابطه برقرار كند و هراسي نداشته باشد .
2-      احترام : احترام به معناي پذيرش طرف مقابل ، همانگونه كه هست . اين باعث امنيت خاطر فرد شده و به رابطه خوب ميانجامد ، بر خلاف بي احترامي كه در آن سعي ميكنيم فرد را ابطال نموده ، باب ميل خودمان تغيير دهيم ، و فرد احساس تحقير و احساس عدم امنيت كرده از ما گريزان مي شود .
3-      قدرداني و تشكر: بر خلاف طلب كاري ، قدرداني و تشكر باعث انتقال اين پيام خوب بفرد مي شود كه ما آدم سپاسگذاري هستيم ، و در روابط با ما اگر چيزي بدست نياورد چيزي هم از دست نخواهد داد .
4-      تشويق و تعريف : بر خلاف عيب جوئي و انتقاد ، با تشويق وتعريف نيز اين پيام را بفرد القاء ميكنيم كه به تو انرژي مي دهيم و به شكوفائي تو كمك خواهيم كرد و در پيشرفت تو منعي ايجاد نخواهيم كرد .
5-      محبت كردن : برخلاف بي‌عاطفه بودن كه دوگانگي را القاء خواهد كرد ، با محبت كردن به همكار ، رئيس ، مرئوس ، خود را در كنار وي و همسو با وي و هم هدف با وي و پشتيبان وي قرار خواهيم داد .
6-      توجه كردن : با توجه كردن به فرد مي فهمانيم كه خودش ، كلامش و شخصيت وي براي ما مهم است ، بر خلاف بي توجهي كه همه چيز از جمله شخصيت فرد را ناديده مي گيريم .
7-      درك و تفاهم : با درك و تفاهم به فرد القاء ميكنيم كه با وي همسو و هم جهت هستيم بر خلاف اختلاف كه ما را در مقابل فرد قرار ميدهد .
8-      خوب گوش كردن : با خوب گوش دادن بفرد اين پيام را ميفرستيم كه كلام تو ، تجربيات تو و نهايتا شخصيت تو برايمان مهم است . در مقابل بي توجهي كه بي ارزشي را به فرد القاء مي كنيم .
9-      نظم و ترتيب : نظم و ترتيب آرامش ايجاد ميكند ، در مقابل بي نظمي و بهم ريختگي اضطراب آور است .
10- ورزش و تفريح : با ورزش و تفريح روح و جسم خود را ساخته ، اندام خود را متناسب مي سازيم و كسالت و سستي را از خود دور ميكنيم .
11- افزايش ميزان ظرفيت و تحمل خود : ميتوان با تكنيكهائي مثل سراب دريائي بدون اينكه در مقابل انتقاد ديگران جبهه بگيريم آنها را پذيرفته از خود عبور دهيم ، و انرژي خود را صرف جدال با همكاران نسازيم .
12- سعي در جلوگيري از تظاهر : دروغ و تظاهر معمولا دروغ و تظاهر ديگري را مي طلبد و سيكل معيوب طي ميشود و در فرد احساس گناه ايجاد ميكند و انرژي رواني فرد را به هدر مي دهد .
13- سعي در جلوگيري از عجله و شتابزدگي در كارها : عجله و شتابزدگي در كار معمولا باعث تضعيف تمركز فرد شده ، سلامت كار را زير سئوال مي برد و اطمينان و آرامش را از فرد ميگيرد .
14- پرهيز از مقايسه خود با ديگران : هر كدام از ما از نظر هوش ، استعداد ، توانائيها ، جايگاه و موقعيتي كه داريم منحصر بفرد هستيم و توانائيهاي مان با ديگران فرق ميكند پس نتيجه مادي و معنوي زندگي مان نيز با ديگران متفاوت خواهد بود . مقايسه تمامي فاكتورها ميسر نيست لذا نتيجه را با ديگران مقايسه نكنيم كه باعث تضعيف روحيه خود گرديم .
15- - با خود رابطه خوب داشتن : خودمان را بپذيريم و به خودمان احترام بگذاريم .
16- خودگوئي هاي منفي را كم كردن : ما بدشانسيم ، ما محكوميم ، سرنوشت غم انگيزي داريم ، همه در صدد تضعيف ما هستند ، و اينجور جملات را بكار نبريم .
17- خود گوئي هاي مثبت را زياد كردن : بخود اميدواري بدهيم ،هميشه هم موقعيت به ضرر ما نبوده ،در اكثر مواقع خوب عمل كرده ايم ، خود را تشويق كنيم.
18- براي خود انگيزه فراهم كردن : سعي كنيم به يادگيريهاي جديد بپردازيم و خود را شكوفا كنيم ، به كامپيوتر ، اينترنت ، به موسيقي، به ورزش ،به گل كاري ، به تفريح جديد .
19- خود را به خلاقيت تشويق كردن : سعي كنيم لحظه به لحظه تازه تر و نوتر عمل كنيم ، كارمان را ، حرف مان را ، حتي كلمات مان را متفاوت از دفعه قبل ادا كنيم .
20- سعي در احساس مفيد بودن و مددكار بودن : با كمك به ديگران هم عاطفه مثبت آنها را برمي انگيزانيم و در آنها احساس خوشايند ايجاد ميكنيم ، و هم عزت نفس خود را بالا مي بريم و در كل اجتماع مان را مي سازيم .
 
پـاكــزاديان
روانشناس باليني
 
 

نظري ارسال نشده است

ارسال شده در ۲۹ / ۱۲ / ۱۳۸۷ در ساعت ۲ و ۵۲ دقيقه

 

   آب زنید راه را هین که نگار می رسد                             مژده دهید باغ را بوی بهار می رسد
نوروز آمد :
نوروز یعنی نو شدن ، تازه متولد شدن ، نوروئیدن ، زایشی دوباره ، گذشته را بفراموشی گذاشتن و به آینده فکر کردن ، انرژی های مثبت و سازنده را متمرکز کردن و به فکر ساختن بودن ، نوروز یعنی ریست شدن ( RESET ) و آرایشی جدید یافتن ، همانطور که طبیعت خود را ریست می کند و در بهار همه چیز دوباره متولد می شود . امیدوارم ما نیز همچون طبیعت بتوانیم خود را ریست کنیم ، انرژی های منفی را از خود دور کرده و کنار گذاشته با تمام انرژی های مثبت وارد صحنه زندگی شویم ، خودمان را ، خانواده مان را ، محیط اطراف مان را ، مملکت مان را ، و نهایتا دهکده جهانی مان را تاثیری مثبت بخشیم .

پیشاپیش نوروز را به همه عزیزان تبریک عرض می نمایم

شاد و پیروز باشید

پاکزادیان


نظري ارسال نشده است

ارسال شده در ۲۱ / ۱۲ / ۱۳۸۷ در ساعت ۱۶ و ۵۴ دقيقه

 

 راههای غلبه بر استرس و فشار روانی :

اصولا نحوه برخورد و مقابله با فشارهای روحی بستگی به عوامل بسیاری دارد از جمله شخصیت فرد و شرایطی که فرد در آن قرار دارد و فرهنگ اجتماعی .
برای جلوگیری از استرس در درجه اول از بین بردن و حذف علل بوجود آورنده آن اهمیت دارد و در درجه بعد تقویت فرد که در برابر استرس مقاوم باشد . برای جلوگیری از استرس اقداماتی که فرد می تواند در پیش گیرد عبارت است از :
جلوگیری از حوادث محیط کار و به حداقل رساندن آن :
با رعایت مسائل ایمنی از طرف خودمان و توصیه رعایت مسائل ایمنی به همکارانمان ، همچنین بصورت دستورالعمل از طرف سازمان برای رعایت مسائل ایمنی و نحوه آن می توان حوادث محیط کار را کاهش داده ، در نتیجه استرس کمتری بر خودمان و همکاران وارد شود .
از بین بردن ذهنیت و احساس وجود تبعیض :
اگر استعدادها و توانائیهای خودمان را بشناسیم و بکار گیریم و انتظار از خودمان را با آن توانائیها هماهنگ سازیم ، و از آنجا که هر فردی استعدادها و توانائیهایش منحصر بفرد است و قابل مقایسه با دیگران نیست پس نتایج و محصول آن یکسان نخواهد بود ، لذا خود را با دیگران مقایسه نکنیم ذهنیت احساس تبعیض نیز در ما بوجود نخواهد آمد . مسئولین نیز در واگذاری امکانات و امتیازها به افراد باید طوری عمل کنند که برای دیگران توجیه شده باشد .
غلبه بر ابهام در نقش و حل کردن تفاوت دیدگاه با مدیران مافوق :
وجود شرح شغلهای منظم و دقیق و قابل اجرا ، و عمل کردن به آن در کار ، وجود رابطه صمیمانه از طرف مدیران نسبت به مرئوسین در هر سطحی ، داشتن جلسلت هماهنگی ، همه باعث می شود تفاوت دیدگاه با سرپرستان و مدیران مافوق و ابهام در نقش حل شده یا حداقل کاهش یابد و استرس کمتری به مرئوسین در هر رده ای وارد گردد .
قبول مسئولیتها متناسب با توانائی خود :
اگر نقاط ضعف و قوت خود را شناخته باشیم و مسئولیتها را متناسب با آن پذیرا باشیم و از پذیرفتن مسئولیتهایی که از توانائی ما خارج است خودداری کنیم آرامش بیشتری خواهیم داشت و استرس کمتری بر ما وارد خواهد آمد .
برنامه ریزی در کار :
اگر برای کارمان برنامه داشته باشیم و سعی کنیم از بی نظمی در کار و انباشته شدن کار و به تعویق انداختن برنامه ها خودداری کنیم آرامش بیشتری خواهیم داشت . معمولا نظم و انضباط در کار و به موقع انجام دادن کار آرامش بوجود می آورد و در هم ریختگی و انباشته شدن کارها اضطراب آور می گردد .
ترک محیط استرس زا :
ترک کردن محیطهای استرس زا مثل ترک صحنه های تصادف ، ترک محل دعوا ، ترک جلسات جر و بحث خانوادگی و فامیلی و ... می تواند از وارد شدن استرس بر فرد جلوگیری کند .
درمان حساسیت و کمروئی خودمان :
می توانیم با حضور بیشتر در جمع ، صحبت کردن بیشتر در جمع ، شوخ طبعی و لطیفه گفتن آنجا که اقتضا می کند ، با شرکت در مسائل گروهی مثل اردو ، تور ، .... با پیوستن به انجمن ها ، از کمروئی خود بکاهیم ،همچنین با تکنیکهای روانشناختی می توانیم حساسیت خود را کاهش دهیم ، بخصوص حساسیت در برابر انتقاد دیگران را ، از تکنیک سراب دریایی میتوانیم برای اینکار استفاده کنیم (در مورد یادگیری تکنیکهای ذکر شده همچون سراب دریایی می توانیم از روانشناس بالینی کمک بگیریم ) .
اصلاح روابط با همسر و فرزندان :
با روابط روشن و بدون ابهام در محیط خانواده ، با پذیرش صفات و خصوصیات متفاوت آنها ، و رعایت احترام متقابل ، با داشتن نرم و هنجار برای تنبیه و تشویق فرزندان ، با حاکم کردن دموکراسی در خانواده ، و یک نظارت مستمر و تقریبا غیر مستقیم به فرزندان ، می توان روابط خود را با همسر و فرزندان اصلاح نمود و از استرس در روابط جلوگیری کرد و آرامش روحی بدست آورد .

علاوه بر مواردی که در فوق برای جلوگیری از استرس ذکر شد ، با اقداماتی می توان خود را تقویت کرد تا استرس کمتر تاثیر پذیر باشد :

تقویت اعتقادات مذهبی و ایمان خود :
پناه بردن به خدای متعال و یاری جستن از او برای افرادی که اعتقادات مذهبی دارند باعث آرامش روح و روان آنها شده در مقابل عوامل استرس زا کمتر آسیب پذیر می شوند ، توصیه های مذهبی در رابطه با ایمان و تقوا ، رعایت عدل و انصاف ، صداقت ، پرهیز از خشم ، قناعت ، گذشت ، صبر و حوصله همه باعث تقویت روح و روان شده افراد معتقد را در برابر استرس مقاومتر می گرداند.
ایجاد برنامه برای استراحت ، تغذیه مناسب ، ورزش :
استراحت به اندازه کافی باعث انسجام شخصیت و تجدید قوای ذهنی شده آرامش روانی را موجب می گردد . تغذیه و ورزش نیز باعث تجدید قوا و تقویت جسم شده و در روان تاثیر متقابل دارد . همچنین ورزش باعث تخلیه هیجانات و خشم و کاهش اضطراب می گردد .
قبول واقعیت ها و پذیرای مسائل بودن :
پذیرفتن رویدادها و مسائلی که تغییر پذیر نیست ، به شکست های گذشته غم نخوردن ، نگران آینده نبودن ، و به این شعار " الخیر فی ما وقه خیر در آن چیزی است که اتفاق افتاده " معتقد بودن که در هر رویدادی می توانیم به خیر آن و نقاط مثبت آن فکر کنیم باعث رفع اضطراب ، بوجود آمدن آرامش روانی و استحکام فرد در مقابل استرس می گردد .
افزایش میزان ظرفیت و تحمل خود :
افزایش ظرفیت و تحمل باعث شده جسم و روان تقویت شود و در مقابل استرس کمتر آسیب پذیر باشیم مسائلی چون روزه گرفتن ، کوهنوردی ، تکنیکهای روانشناختی چون سراب دریایی ، صفحه خط افتاده ، تایید منفی ، پرس و جوی منفی ، همه باعث افزایش ظرفیت و تحمل ما می گردند (در مورد یادگیری تکنیکهای ذکر شده می توانیم از روانشناس بالینی کمک بگیریم ) .
سعی در جلوگیری از تظاهر :
وقتی فرد تظاهر می کند یعنی توانایی دروغینی را به خود نسبت می دهد و وقتی توانایی دروغینی را به خود نسبت داد به همان نسبت انتظار از خود را افزایش داده که اگر برآورده نشود فرد احساس شکست و تقصیر می کند ، از طرفی تظاهر و دروغ باعث ایجاد احساس گناه در انسان می شود معمولا تظاهر و دروغ ، تظاهر و دروغی دیگر را می طلبد و به همان نسبت افزایش احساس گناه را موجب می گردد که مثل خوره روح و روان انسان را به نابودی می کشاند . لذا جلوگیری از آن باعث استحکام روح و روان شده در مقابل استرس مقاومتر می شویم .
خود را در رقابت با دیگران احساس نکردن :
از آنجا که توانائی های هر انسانی منحصر به فرد و موقعیتها نیز متفاوت است لذا نتیجه نیز متفاوت خواهد بود پس انتظار نتیجه یکسان از رویدادهای متفاوت و خود را با دیگران مقایسه کردن باعث ایجاد حسادت ، نفرت ، و خشم می گردد و برای استحکام روح و روان خود باید از رقابت با دیگران بپرهیزیم .
ایجاد برنامه های تفریحی کم هزینه و شادی بخش :
با کسب اطلاعات مناسب و برنامه ریزی خوب می توانیم از امکانات تفریحی محیط اطراف استفاده نموده ، تفریحات کم هزینه و سالمی برای خود تدارک ببینیم و از زندگی لذت ببریم و اعصاب و روان خود را تقویت کنیم .
اوقات بیشتری را با خانواده و بستگان گذراندن :
سپری کردن اوقات خود در کنار خانواده و بستگان معمولا آرامش بخش است بخصوص اگر با صمیمیت همراه باشد ، هر انسانی نیاز به وابستگی دارد و وابستگی به خانواده و بستگان و با آنها روابط صمیمانه داشتن نیاز روانی انسان را ارضاء کرده ، فرد را در مقابل موقعیتهای استرس زا مقاومتر می کند .
سعی در جلوگیری از شتابزدگی و عجله در کارها :
معمولا عجله در کار و اضطراب به خرج دادن در مسائل باعث در هم ریختگی شده ، گاهی موجب می شود مسائل به نحو مطلوب حل نگردد ، لذا حفظ آرامش و صبر و حوصله باعث می شود امور بنحو مطلوب تر حل شده استرس کمتری به فرد وارد شود .
ایجاد سرگرمی های مناسب برای اوقات فراغت :
بازیهای سرگرم کننده و لذت بخش مثل پینگ پنگ ، بازیهای فکری که باعث تقویت بنیه فکری می شود ( منظور شطرنج نیست ) گوش دادن به موسیقی ملایم ، شنیدن اشعار و ابیاتی که مورد علاقه فرد است ، جستجو در اینترنت ، گل کاری و پرورش گل  همه باعث پر شدن اوقات بیکاری فرد و فراموشی موقعیتهای استرس زا می گردد .
سعی در احساس مفید بودن و مددکار بودن :
کمک به دیگران در حل مشکلات آنها و گاهی مواقع ایثار کردن باعث می شود فرد نسبت به خود احساس ارزش نموده و احساس مطلوبی داشته باشد ، پزشکی که احساس می کند برای دیگران مفید است ، معلمی که احساس می کند علی رغم حقوق ناچیز کارش برای جامعه ارزشمند است ، کارگری که احساس می کند درآمد ملی در گرو کار و تلاش وی می باشد همه اینها باعث ایجاد ارزشمندی و بالا رفتن مقاومت فرد در برابر استرس می گردد .
استفاده از تکنیک های آرام سازی عضلانی :
این تکنیک از طریق سفت کردن منظم گروههای عضلانی ، سفتی را چند لحظه نگه داشتن ، سپس شل کردن آن و راحتی و آرامش را حس کردن حاصل می شود .
(در مورد یادگیری تکنیکهای ذکر شده می توانیم از روانشناس بالینی کمک بگیریم ) .
استفاده از مراقبه یا مدی تیشن :
نوعی فعالیت ذهنی است که با آرامش و رفع تنش عضلانی همراه است . ( برای یادگیری تکنیکهای مدی تیشن می توانیم از روانشناس بالینی کمک بگیریم ) .
علاوه بر  مسائلی که ذکر آن رفت و فرد میتواند با استفاده از آن از بوجود آمدن واکنش استرس جلوگیری کرده ، و یا استرس بوجود آمده در خود را برطرف نماید ، و یا خود را در مقابل با عوامل استرس زای بعدی تقویت کند مسئولین جامعه نیز می توانند با اقداماتی از فشارهای عصبی افراد جامعه جلوگیری کرده جامعه سالم تری بوجود آورند :
 
اقداماتی که مسئولین جامعه می توانند در کم کردن فشارهای عصبی انجام دهند :
-گسترش عدالت اجتماعی و زدائیدن احساس تبعیض در استفاده از درآمدهای ملی از ذهن مردم .
-گسترش فرهنگ ایمنی در جامعه برای جلوگیری از حوادث و اتفاقات ناگوار و استرس زا .
-تامین درآمد مناسب برای یک زندگی متوسط بخصوص برای قشر حقوق بگیران .
-بوجود آوردن نظم اجتماعی و راههای عملی رعایت قوانین توسط مردم .
-بوجود آوردن احساس مسئولیت جمعی در مردم .
-جلوگیری از رشد بی رویه جمعیت و آثار زیان بار آن که خود در آرامش روحی مردم سهم بسزائی دارد .

با آرزوی آرامش روحی برای همه عزیزان
 
پاكزاديان
روانشناس باليني


نظري ارسال نشده است

ارسال شده در ۲۴ / ۱۱ / ۱۳۸۷ در ساعت ۲۱ و ۳۸ دقيقه

 

رشد اجتماعی نوجوانان ( خلاصه ):
انسان حداقل از سه جنبه رشد می کند رشد جسمانی ، رشد ذهنی و رشد اجتماعی .
رشد اجتماعی : یعنی به سطحی از مهارتها در روابط اجتماعی دست یافته باشیم که بتوانیم با مردم به راحتی زندگی کنیم و سازگاری داشته باشیم .
معیار اندازه گیری رشد اجتماعی : معیار اندازه گیری رشد اجتماعی هر کس میزان سازگاری او با دیگران است این دیگران شامل افراد خانواده ، معلمان ، دوستان ، و بستگان گرفته تا افراد محیط اطراف شما حتی کسانی که برای اولین بار با آنها برخورد می کنید می شود. رشد اجتماعی نه تنها در سازگاری با اطرافیان موثر است  بلکه بعدها در میزان موفقیت شغلی و پیشرفت اجتماعی تان نیز موثر است ، از راه مبادله عواطف و احترام با دیگران است که رضایت بدست می آید همینطور احساس مفید بودن و خوشبختی .    
چرا رشد اجتماعی ضروری است : برای اینکه انسان موجودی است اجتماعی و ادامه زندگی بصورت انفرادی برای او تقریبا غیر ممکن است انسان به محض تولد و با دریافت اولین احساس در رابطه با دیگران قرار می گیرد .
راه بدست آوردن رشد اجتماعی : رفتار اجتماعی مناسب فقط از راه یادگیری آموخته می شود و با تمرین و تکرار عادت می شود در این روند بیشتر از همه به کوشش و خواست خود فرد بستگی دارد . اما عواملی چون پدر و مادر ، خانواده ، معلم ، دوستان ، حتی مطالبی که می خوانیم و فیلمهایی که می بینیم در آن تاثیر دارند .
اهمیت رشد اجتماعی : اهمیت رشد اجتماعی در این است که  آنچه که دیگران در باره ما می اندیشند مهم است . در بیشتر موارد فعالیت ما با این هدف است که تصویب و تائید دیگران را بدست آوریم و سازگاری اجتماعی تا حد قابل توجهی بستگی به این دارد که دیگران فکر می کنند « ما چگونه آدمی هستیم »
چگونه می توان به رشد اجتماعی رسید :
اگر رشد نایافتگی را بررسی کنیم می بینیم کودک خردسال وابسته است برای همه چیز ، عموما و کلا خودخواه است ، میزان توجه اش به خواست دیگران صفر است ، به حقوق خود قانع نیست ، تمرکز فکر ندارد و هر لحضه به چیز خاصی مشغول است  ( ثبات ندارد ) . ارتباط کودکان با واقعیت کم است و تخیلی هستند ، به محرکهای آنی توجه دارند و لحضه بعد را نمی اندیشند ، اینها همگی علایم رشد نایافتگی هستند و هر چه فرد رشد کند از اینها فاصله  گرفته و در جهت مقابل قرار می گیرد .
آموزش زندگی اجتماعی :
بیشتر کودکان زندگی اجتماعی را غیر مستقیم می آموزند مثلا  می آموزند که اگر فلان رفتار را داشته باشند تحسین می شوند .....
انسان رشد یافته اجتماعی چگونه است ( نشانه های رشد اجتماعی ) :
استقلال : نخستین نشانه رشد اجتماعی استقلال است یعنی توانائی انجام کارها بدون کمک گرفتن از دیگران ، استقلال یا آزادی نتیجه دو عامل است نخست احساس توانائی شما در حل مشکلات و هدایت اعمالتان . دوم اعتمادی که خانواده به شما پیدا می کنند که آن نیز نتیجه توانائی است که از خود بروز می دهید . پس یک شخص رشد یافته دائما منتظر کمک دیگران نیست و مستقلا تصمیم می گیرد و اقدام می کند پس در تصمیم گیری نیز استقلال دارد . و اما حد استقلال ......
  پذیرش مسئولیت : انسان رشد یافته اجتماعی انسانی است مسئولیت پذیر ، از پذیرش مسئولیت فرار نمی کند ، از بعهده گرفتن مسئولیت های ولو سنگین که از عهده وی برمی آید استقبال می کند . با پذیرش مسئولیت و مبارزه با مشکلات و درگیر شدن با مسائل است که انسان رشد می یابد و استعدادهای نهفته اش شکوفا می شود و از این طریق است که اعتماد بنفس در انسان پا می گیرد .
آینده نگری : انسان رشد یافته اجتماعی آینده نگر است ، و درک می کند که تصمیم امروزش ممکن است بر زندگی فرداها و سالهای آینده اش تاثیر بگذارد ، پس بیش از اینکه به محرکهای آنی و لذتهای آنی فکر کند به دراز مدت می اندیشد .
میانه روی : انسان رشد یافته اجتماعی از هر نظر خود را متعادل نگه می دارد چه در لذت ، چه در کارها ، و غیره در لذت بردن ، ورزش ، معاشرت ، مطالعه ، و در همه چیز حد اعتدالی برای خود قائل است .
امیدواری و خوش بینی : انسان رشد یافته اجتماعی امیدوار است ، در مسائل مهم زندگی موضعگیری می کند و در حرکت بسوی خوشبختی انسانها سهمی مثبت به عهده می گیرد . در مقابل رویدادهای غیر منتظره و حوادث ناگوار خود را نمی بازد ، هر نوجوانی برای رسیدن به مرحله استقلال کامل و زندگی مستقلانه مشکلات زیادی دارد که باید بردبار باشد و امیدوار ، زندگی کردن مساوی ست با روبرو شدن با مشکل و این نیازمند به امیدواری است ، امیدواری به اینکه از عهده حل مشکل بر خواهم آمد.
شوخ طبعی : خندیدن به اشتباه دیگران آسان است اما اگر با ضعف ها و شکست های خودمان نیز با روحیه شاد و آسان گیر برخورد  کنیم موفق تریم ، اگر بتوانیم قضیه را   با کمی شوخی برگزار کنیم بعد ها نسبت به این ضعف ها و شکستها  زیاد حساس نخواهیم شد . و این را باید عمیقا درک کنیم که : هیچ انسانی کامل نیست و ضعف هایی دارد و ما هم انسانیم .
......................
کامل آنرا در منوی مطالب روانشناسی (مقالات روانشناسی 2) مطالعه نمائید
پاكزاديان
روانشناس باليني

پروین غیاثی
سلام خدا قوت مطلب جالبی بود و وبسایت خوبی دارید من دانشجوی دکترا در رشته روانشناسی تربیتی هستم و علقمند به این موضوع .در مورد رشد اجتماعی می توانید آدرس تحقیقات و مقاللتی را برای ارسال کنید؟ اگر زحمتی نیست اطلاعات جدید را در اختیار من قرار دهید باتشکر از سخاوت علمی شما -غیاثی
ارسال شده در ۲۱ فروردين ۱۳۹۱ ساعت ۲۱ و ۵۴ دقیقه

ارسال شده در ۱۳ / ۱۰ / ۱۳۸۷ در ساعت ۲۱ و ۲۴ دقيقه

 

   به نقد همایش علی اصغر یا همایش بزرگ شیرخوارگان حسینی
وقتی فیلم مستندی را می بینیم که یکی از قبایل افریقائی طی مراسمی دست و پای کودکان را بسته و با چکش و قلم فلزی گوشه های دندان کودکان را دونه به دونه می شکنند تا آن را تیز نمایند بحال آنها و فقر آگاهی آنها تاسف می خوریم ! وقتی فرقه ای هندی را می بینیم که نوزادان خود را از فاصله ای چند متری به رود گنگ پرتاب می کنند که آنها را تطهیر کنند بحال آن کودکان معصوم و بحال آن مردم و فقر آگاهی آنها تاسف می خوریم ، ولی آیا شده به رفتارهای خودمان توجه نموده آن را نقد نمائیم ؟
چند سالی است همایشی اجرا می شود بنام همایش حضرت علی اصغر و صدا و سیمای ما نیز بعنوان رسانه ملی «و بقول امام دانشگاه »  با آب و تاب فراوان آن را تشویق کرده و پخش می نماید و اما محتوای این همایش : یک طرف قضیه نوزادان و کودکان چند ماهه تا یکی دو ساله هستند که بدلیل نداشتن رشد مغزی و عقلانی و دانش و تجربه از تحلیل موقعیت خود ناتوانند و مادران مشوش وگریان در حال شیون ، و طرف دیگر قضیه مداحی که با فریادی رسا هنر خود را در تشدید این حالات گریه و شیون و به سر و سینه زدن و زجه مادران می داند ! آیا به این فکر کرده اید چه اتفاقی می افتد ؟ بگذارید من روانشناس توضیح دهم : کودک مادر خود را می بیند که گریه و زاری می کند ، اشک می ریزد ، محیطی را می بیند که همه مادران و کودکان گریانند فردی را می بیند در حال فریاد کشیدن و به ضعم کودک ظلم کننده ، خود را می بیند ضعیف و ناتوان که امنیتش به مخاطره افتاده ، و این ترس و اضطراب  و افسردگی و ناامنی را درونی کرده ، به ناخودآگاه خود می سپارد ، و در طول دوران زندگی آن ترس و اضطراب بشکل های مختلف و بدون نشان دادن علل و عوامل خود را بروز می دهند ، 20 سال بعد از واقعه بيمار مضطرب با علايمي نظير نگراني و تشويش ، عدم تمركز فكري ، فكر مغشوش ، تپش قلب ، تنگي نفس ، دلهـره و دلشوره ، دل آشوبي ، درد ناحيـه سينـه ، اختلالات گوارشي ، تكرر ادرار ، سرگيجه و سر درد ، به روانشناس و روانپزشک مراجعه و ملتمسانه به دنبال راه علاجي است ، نمي داند چه چیزی باعث این اضطراب و دل آشوبی وی شده و چگونه كسب آرامش كند ؟ تازه این بهترین سرانجام است خیلی ها دانش مراجعه به روانشناس را ندارند و به مواد مخدر پناه می برند  تا از آن طریق کسب آرامش نمایند . پس بیاییم روان کودکان خودمان را بیمار نسازیم .
پاكزاديان
روانشناس باليني

من هم اصلا با اين گونه مراسم ها موافق نيستم
ارسال شده در ۶ بهمن ۱۳۹۲ ساعت ۵ و ۴۱ دقیقه
رنجبر
من هم بانظر شما موافقم امام حسین ع آرامش را برای کودکان بیشتر دوست دارد . متاسفانه بیشتر مادران به جای اینکه پیام امام حسین را دریافت کنند به خاطر چشم و هم چشمی با آرایش فراوان به این مراسم میایند
ارسال شده در ۳ آذر ۱۳۹۱ ساعت ۴ و ۳۴ دقیقه

ارسال شده در ۶ / ۱۰ / ۱۳۸۷ در ساعت ۱۸ و ۱۸ دقيقه

 

    روانشناسی رنگها (خلاصه) :
منشئا رنگها در روح و روان انسان : از زندگی بشر اولیه که تحت تاثر دو عامل مهم  روز و شب ، و  تاریکی و روشنائی بود و  این دو عامل خارج از اراده و کنترل او بود نشات می گیرد  . شب محیطی را پدید می آورد که فعالیت بشر متوقف می شد و القاء کننده استراحت بود . روز محیطی بود که در آن کار و تلاش مقدور بود . شب بمراهی خود بی حرکتی ، آرامش ، و کاهش عمومی سوخت و ساز بدن را بهمراه می آورد . و روز امکان تلاش و کوشش و افزایش فعالیت جسمانی را ممکن می ساخت . بهمین خاطر رنگهای مرتبط با شب مثل تاریکی یا سیاه ، آبی تیره ، و نیلی   القاء کننده بی حرکتی ، آرامش ، و کاهش عمومی سوخت و ساز بدن ، و رنگهای مرتبط با روز مثل زرد روشن و  زرد طلائی و نارنجی که القاء کننده نور آفتاب ، و یا آبی روشن القاء کننده آسمان روشن و شفاف و القاءکننده شرایط روز است . 
تاثیر رنگها در طبیعت انسان : همانطور که در فوق منشا تاثیر رنگها در روان انسان را گفتیم رنگ های طبیعت در ما تاثیر گذارند و این آثار بگونه ای عمیق و اجتناب ناپذیر در روح و جان ما جا گرفته است . رنگ زرد طلائی خورشید ، رنگ آبی آسمانی ، رنگ نیلی آسمان شب ، رنگ سبز گیاهان و کشتزار در بهار ، رنگ سرخ غروب آفتاب ، رنگ سفید برف و رنگ سرخ خون هر کدام برای ما معانی خاصی دارند و احساس فیزیولوژی خاصی را در ما بوجود می آورند . و این احساس رابطه بین انسان و رنگها یک رابطه عمومی ، فراگیر ، مستقل از قوم و نژاد ، جنسیت و محیط اجتماعی است . مثلا احساس فیزیولوژی انسان در رابطه با رنگ سبز عزم و اراده برای کار و فعالیت است شور و هیجان برای کار میدهد پشتکار و استقامت و اراده و غرور و سربلندی تفهیم می کند . رنگ زرد و طلائی رنگ امید و شادی و هیجان را ، رنگ قرمز عصبانیت ، تحریک پذیری ، جمع کردن قوا برای حمله یا فرار را القاء می کند . رنگ آبی تیره یا نیلی یا قهوه ای  شب ، سکون ، و بی حرکتی را و نیاز به استراحت و آرامش را تلقین می کند . و رنگ سیاه بی علاقگی ،  دست شستن از زندگی و حرکت را تفهیم می کند. و در مجموع این رنگهاست که ناخودآگاه انسان را در کنترل خود دارند .
روانشناسی کارکردی رنگ ها :  در نظر لوشرساختار یک رنگ ثابت است و به معنای واقعی آن رنگ تعریف شده و برای همه کس یکسان است مثلا رنگ آبی تیره به معنای آرامش و سکون است صرف نظر از اینکه کسی این رنگ را دوست داشته باشد یا نداشته باشد ، خاکستری کوشه گیری ، عدم فعالیت و بی تفاوتی را معنا می دهد ، سبز پشتکار و استقامت ، قدرت اراده ، غرور و بلند پروازی را . سیاه بی علاقگی به زندگی ، ناامیدی ، نفی همه چیز ، بدبینی ، ناباوری و لجاجت را  . قرمز داشتن آرزوهای بسیار ،  شور و شوق زندگی ، تهور و قدرت اراده را . بنفش روحیه شاعرانه ، رومانتیک ، دوستدار هنر ، زیبائی ، متکی بودن به دیگران را معنا می دهد . زرد : پیشرفت بلامانع ، امید به حل مشکلات زندگی را  ، قهوه ای : نیاز شدید به آرامش جسمی و روحی ، علاقه زیاد به خانواده را معنا می دهد.
 استفاده کردن از یک رنگ مناسب میتواند همان رفتار مناسب را باعث گردد و انسان را به هدف و مقصود برساند و استفاده نامناسب از رنگ باعث ناکارامدی در انسان می گردد فی المثل رنگ برانگیزاننده در اطاق خواب باعث اختلال خواب و بیخوابی گردیده و همینطور استفاده نامناسب از یک رنگ در محیط کار بجای بالابردن عملکرد افراد باعث خواب آلودگی و رخوت و سستی افراد می گردد . همینطور استفاده از یک رنگ مناسب با طبیعت انسان باعث آرامش انسان در یک پرواز هوائی می شود و استفاده نامناسب از رنگ در هواپیما باعث  اضطراب انسان و در نتیجه عدم رقبت به مسافرت با هواپیما می گردد . در هواپیمائی که رنگ بکار برده برای تزئین آرامش و آسایش را تفهیم می کند اضطراب ناشی از پرواز را حتی در ترسوترین مسافران کمتر کرده فشار عصبی کمتری به آنها وارد می سازد و آنها را با حالت آرامتری به مقصد می رساند .
نقش رنگها در زیبا کردن زندگی : در درجه اول زندگی تان را با رنگهای طبیعی رنگ نمائید مثلا اگر منزل رو به آفتاب دارید و یا در آپارتمانتان پنجره های بزرگ و رو به آفتاب دارید اول صبح پرده ها را کنار زده و بگذارید خورشید منزل شما را با رنگ طلائی خود رنگ نماید و با خود شور و هیجان و شادابی به ارمغان آورد ، شغلتان را کشاورزی و باغداری انتخاب نمائید تا تمام روز را در سرزندگی و شادابی با آفتاب و طبیعت سبز درختان و کشتزار شریک باشید ، خانواده خود را به دشت و دمن پیک نیک ببرید تا سرزندگی و شادابی را از طبیعت هدیه بگیرند ، با خانواده کنار دریاچه و سد و برکه بروید تا آبی آب باعث آرامش روحی آنان گردد ، به کوهستان وبه تماشای آسمان آبی بروید تا آرامش در شما تقویت شود . در زمستان به برف بازی بروید تا صلح و دوستی برایتان به ارمقان آورد . با کشتزار و مزارع و باغداری پیوند برقرار کنید تا نیروی تلاش و کوشش در شما تقویت شود و اراده شما قوی گردد ، به تماشای مزارع گل آفتابگردان بروید  تا نشاط و شادی و هیجان و سرزندگی در شما تقویت شود. و اما اگر نتوانستید زندگی تان را با رنگهای طبیعی رنگ نمائید مجبورید از رنگهای مصنوعی استفاده نمائید . 
معانی رنگ ها :
قرمز نشانه خوش اقبالی ، سختی ، نیرو ،  ریسک پذیری بیشتر ، ابتکار و خلاقیت  .
نارنجی نشانه نشاط و شادی ، گرمی ، خوشحالی و رضایت .
طلائی نشانه سرزندگی ، شور و شوق ، تحرک ، نیرو ، شروع تازه ،  
زرد نشانه امید به حل مشکلات زندگی ، پدیداری ، رویت ، آگاهی .
سبز نشانه پشتکار ، قدرت اراده ، جوانی ، طبیعت ، قدرت ، شفابخشی ، التیام ،  رشد ، بالندگی.
ارغوانی نشانه  قدرت ، اختیار
آبی روشن نشانه آسایش خاطر ، صلح و دوستی ، تمرکز افکار ،
آبی تیره نشانه نیاز به آرامش ، قابلیت اعتماد و درستی ، صداقت .
بنفش نشانه رومانتیک ، شاعرانه ، خیالپردازانه  ، هنرمندانه .
سفید نشانگر خلوص و پاکی صلح و دوستی ست.
مشکی نشانه بی علاقگی  ، قاطعیت ، الزام ، و رسمیت است .
قهوه ای نشانه سکون و آرامش ،  قابلیت اعتماد ، خاکی بودن و طرفدار خانواده .
اعتقاداتی که در جامعه از رنگ وجود دارد و تا حدودی برگرفته از روانشناسی رنگهاست :
لباسهای با رنگ زرد یا سبز یا قرمز موجب جلب توجه بیشتر می شوند .
لباس با رنگ لیموئی توانائی و استمرار پیگیری هدف را افزایش می دهد.
پیراهن سفید و ساده احترام و رسمیت را یادآور می گردد ................
کامل آن را در منوی مطالب روانشناسی ، مقالات روانشناسی 2 مطالعه نمائید
پاكزاديان
روانشناس باليني

 


نظري ارسال نشده است

ارسال شده در ۲۴ / ۸ / ۱۳۸۷ در ساعت ۱۶ و ۰۹ دقيقه

 

 به نقد روز کتاب و کتابخوانی :

می خواهم بی پرده صحبت کنم : بنظرم عصر کتاب نوشتن و کتاب چاپ کردن و کتاب خواندن گذشته است و بجز در موارد معدودی همچون زمینه های  ادبی و شعر و چند زمینه محدود دیگر در بقیه امور  کتاب نوشتن و چاپ و  کتاب خواندن در واقع نوعی جا ماندن از زمان و از تکنولوژی اجتماع امروز تلقی می گردد و هر کسی بدین کار اقدام نماید بدون توجه به ضرورت آن و بدون توجه به نیاز و فقط و فقط بصورت سنتی و عادتی و یا بخاطر منفعت مادی آن اقدام نموده است . بخصوص در زمینه های علم و دانش و فن آوری و ... تا فرد بخواهد کتابی بنویسد حد اقل یکسالی گذشته و تا آن را ویرایش کند و به چاپ برساند و منتشر سازد بیش از دو سال از عمر آن علم و دانش گذشته است ، در زمانی که عمر اطلاعات و دانش لحظه به لحظه در حال تغییر است و ما اطلاعات و آگاهی چند روز پیش را سوخته تلقی می کنیم چطور مطالب چند سال پیش می تواند آنچنانکه لازم است مفید فایده واقع شود ؟ در روزگارانی که بعضی کشورهای جهان همچون لیتوانی ، لیتونی و استونی و... مصرف یگ برگ کاغذ را ممنوع می کنند و سیستم بصورت دیجیتالی و کامپیوتری و لپ تاپ  در آمده و هر کسی در آن واحد به اطلاعات روز دنیا دسترسی دارد در جامعه ما هنوز میلیاردها تومان بیت المال جامعه صرف کتاب ، چاپ کتاب ، ساخت کتابخانه ، و انبار کتاب در منازل می گردد و جامعه ما تلاش دارد شکل سنتی خود را حفظ نماید ؟! در واقع یا توانائی بروز شدن را در خود نمی بیند یا آن را با افکار و اعتقادات سنتی خود متناقض می یابد ؟  پیشنهاد می کنم وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی بجای صرف بودجه مملکت در زمینه کتاب و کتابخوانی به نشر و گسترش سیستم کامپیوتری و اینترنتی جامعه که 80 درصد جامعه فاقد آن است همت گمارد .
پاكزاديان
روانشناس باليني

 


فرزانه
سلام

با نظرتون کاملا موافقم

ارسال شده در ۷ فروردين ۱۳۸۸ ساعت ۲۰ و ۴۹ دقیقه

ارسال شده در ۱۸ / ۸ / ۱۳۸۷ در ساعت ۱۶ و ۵۴ دقيقه

 

 باید نقش پسیومان را با اکتیو عوض کنیم change passive to active role  :

یادم میاید چند ماه پیش که صحبت انتخابات امریکا بود مک کین اولین کاری که انجام داد رفت و اجازه آن را از خانم زیپی لیونی گرفت ، چند روز بعد حسین اوبامای سیاه پوست مسلمان کنیایی الاصل طرفدار تغییر نیز همین کار را البته به شیوه ای دیگر کرد. بعضی ها از این عمل دو کاندیدا منزجر شدند و بعضی ها جیغ کشیدند ، ولی من واقع بینانه به جنبه دیگر کار نگاه کردم و احسنت گفتم ! برام تحسین برانگیز بود دو میلیون یهودی میوه درخت کاشته خود را می چینند و یک میلیارد مسلمان نگاه می کنند و بعضا جیغ می کشند و حسرت می خورند ، آخه در بانک حساب پس اندازی تشکیل نداده اند که حالا برداشت کنند ، یا بقول قدیمی ها چیزی نکاشته اند که درو کنند ؟!. دو میلیون یهودی بدون چاههای نفت و بدون درآمد سرشار معدنی و فقط با تفکر خلاق خود و مدیریت درست لابی قدرتمندی تشکیل داده به کاندیداهای انتخاباتی در کشورهای تاثیر گذار کمک مالی می رسانند و بعد از موفقیت کاندیدا از آنان انتظار حمایت دارند و مدیریت خود را بطور غیر مستقیم بر جهان اعمال می کنند و سرمایه گذاری آنها چند صد برابر به بار می نشیند . و ما چنین سرمایه گذاریهای پر سودی را بعمل نیاورده ایم. ما که در طی این سی سال بعد از انقلاب از خط لوله صلح بگیر تا خط لوله سبز و انتقال خط لوله نفت کشورهای حاشیه دریای خزر و .... درصد زیادی از منافع مردم مان در اصطحکاک با امریکا هدر رفته ، لازم است هرچه زودتر درصدی از درآمد نفتی کشورمان را سرمایه گذاری کنیم و به تشکیل چنین مزرعه ای با برنامه مبادرت نموده و سیاست مان را بطور غیر مستقیم بر جهان اعمال نمائیم . البته وجود بیش از دو میلیون ایرانی با ذکاوت در امریکا نیز ما را در جهت اهداف مان یاری خواهند نمود .  من حقیر مطمئن هستم که مسئولین خردمند ما پیشاپیش چنین مزرعه حاصل خیزی را  ایجاد نموده اند . « بقول اوباما ما هم می توانیم ، لازمه موفقیت تغییر است ».  

پاكزاديان
روانشناس باليني


نظري ارسال نشده است

ارسال شده در ۱۴ / ۸ / ۱۳۸۷ در ساعت ۳ و ۳۱ دقيقه

چند توصيه براي درمان كم خوابي:

1-براي خود برنامه خواب منظم داشته باشيد ، حتي در روزهاي تعطيل آنرا مراعات كنيد.
2-فعاليتهاي جسماني داشته باشيد و هر روز ورزش نمائيد حتي بعد از فعاليتهاي روزانه و قبل از شام .
3-روزها سعي كنيد  نخوابيد .
4-يكي دو ساعت قبل از خواب از مصرف مواد كافئين دار مثل  قهوه و.. خود داري كنيد.
5-قبل از خواب از برنامه هاي هيجان آور و پر تنش خود داري كنيد .
6-مبادرت به فعاليتهايي كنيد كه آرامش بخشند مثل مطالعه يا تماشاي تلويزيون .
7-قبل از خواب بخوريد و بياشاميد بخصوص شيريني ، برنج ، شيرگرم ، .....
8-در محيط فاقد محرك بخوابيد تاريك و بدون صدا و بادماي ملائم .
9-در رختخواب از پرداختن به مسائل گوناگون ( بجز مسائل زناشوئی ) و از صحبت روي سوژه هاي پرتنش خودداري كنيد .
10- از دچار بيخوابي شدن نهراسيد .
11- اگر خواب نرفتيد از رختخواب خارج شويد و خود را سرگرم فعاليت و يا تماشاي تلويزيون نمائيد .
12- چنانچه ديرتر خوابيديد برنامه بيداري هميشگي خود را تغيير نداده به تاخير نيندازيد .
 
 
پاكزاديان
روانشناس باليني


نظري ارسال نشده است

ارسال شده در ۱ / ۸ / ۱۳۸۷ در ساعت ۱۶ و ۱۲ دقيقه

     

 بیست راهکار برای کم کردن استرس :

1-      برنامه کارمان را از شب قبل بنویسیم .
2-      الویت کارها را بدانیم .
3-      یک ربع زودتر از خواب بیدار شیم .
4-      لوازم منزل را به موقع تعمیر کنیم .
5-      هر کدام از اعضاء خانواده کلید مجزا داشته باشیم .
6-      یاد بگیریم در موقع لازم نه گفتن را بلد باشیم .
7-      از مدارک مهم کپی داشته باشیم .
8-      زمان بستن قرارداد ها از وکیل مشورت بگیریم .
9-      یاد بگیریم از دیگران درخواست کمک کنیم .
10- برای انجام وظایف سخت و سنگین آنها را به اندازه های کوچکتر تقسیم کنیم .
11- سعی کنیم بیشتر بخندیم .
12- به موسیقی ملایم و آرامبخش گوش کنیم .
13- از پوشیدن لباس های تنگ و ترش خود داری کنیم .
14- بعد از کار روزانه دوش آبگرم داشته باشیم .
15- قبل از بیرون آمدن از رختخواب حرکات نرمشی داشته باشیم .
16- بعد از کار حرکات نرمشی و کششی داشته باشیم .
17- به دیگران سلام کنیم تا ارتباط بیشتر شود .
18- حس خشروئی را تمرین و در خود وسعت دهیم .
19- اهداف کوتاه مدت ، میان مدت ، و بلند مدتی را در نظر داشته باشیم .
20- از وضعیت فعلی خودمان لذت ببریم .
پاكزاديان
روانشناس باليني

محسن سلمانی
سلام از نوشته ها و مطالبتون خیلی لذت بردم، میخوام روانشناسی بالینی در مقطع کارشناسی ارشد رو ادامه بدم، اگه فرصت کردین منابع خوب واسه کنکور بهم معرفی کنید.ممنون
ارسال شده در ۲۳ اسفند ۱۳۹۲ ساعت ۶ و ۳۰ دقیقه
لعیام
عاااااااااااااااااااالی بودن!!!!!!!!!
ارسال شده در ۱۹ مهر ۱۳۹۲ ساعت ۱۸ و ۵۱ دقیقه
سید
سلام بسیار مطالب خوبی را اشاره کردید
ارسال شده در ۲۲ شهريور ۱۳۹۰ ساعت ۲۲ و ۴۲ دقیقه


صفحه ي اصلي || ايميل